(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Avvalo vaqti vaqti bilan tibbiy ko’rikdan o’tib turish barcha uchun zarur hisoblanadi. Konstitutsiyamizda ham har bir inson sog’ligini saqlashi va malakali tibbiy xizmatdan foydalanish huquqiga ega ekanligi va bular davlat hisobidan amalga oshirilishi belgilab qo’yilgan.Ammo bizning xalqimiz kasal bo’lib qolishmasa tibbiy ko’riklarga bormaydilar va bu albatta noto’g’ri. Shifokorlarning tafsiyasiga ko’ra har bir inson har olti oyda tibbiy ko’rikdan o’tib turishi kerak ekan. Bizning qonunchiligimizda sog’lom bo’lsa ham doimiy ravishda tibbiy ko’rikdan o’tishi majburiy bo’lgan kasb egalari ham mavjud. Oddiy insonlarga tibbiy ko’rikdan o’tish majburiy emas ammo shunday kasb egalari borki ular har doim tibbiy ko’rikdan o’tib turishlari majburiy hisoblanadi.