(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
It is important to have the learning objectives in mind because those should drive the development and implementation of all activities in the classroom. Quality questions are inquiries that the teacher plans to direct to the students throughout the lesson. Sometimes these questions are rhetoric in nature, but more often they are designed to help the student think at a higher level than simple memorization and comprehension. It is important to come up with a plan for assessment to determine whether the class has met its targets. Важно помнить о целях обучения, поскольку они должны стимулировать разработку и реализацию всех видов деятельности в классе. Качественные вопросы – это вопросы, которые учитель планирует задавать учащимся в ходе урока. Иногда эти вопросы носят риторический характер, но чаще всего они призваны помочь ученику мыслить на более высоком уровне, чем простое запоминание и понимание. Важно разработать план оценки, чтобы определить, достиг ли класс своих целей. O'quv maqsadlarini yodda tutish juda muhim, chunki ular sinfdagi barcha tadbirlarni ishlab chiqish va amalga oshirishga yordam berishi kerak. Sifatli savollar - bu o'qituvchi dars davomida talabalarga yo'naltirishni rejalashtirgan so'rovlardir. Ba'zan bu savollar ritorik xarakterga ega, lekin ko'pincha ular o'quvchiga oddiy yodlash va tushunishdan ko'ra yuqori darajada fikrlashga yordam berish uchun mo'ljallangan. Sinf o'z maqsadlariga erishganligini aniqlash uchun baholash rejasini ishlab chiqish muhimdir.