(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Yangi tug‘ilgan chaqaloqlar o‘limining aksariyat qismi erta tug‘ilish, intronatal asoratlar (tug‘ilish asfiksiyasi/travmasi), neonatal infeksiyalar va tug‘ma nuqsonlar tufayli davom etmoqda[1].