(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Profilaktika inspektorining ma’muriy hududdagi kriminogen vaziyatni o‘rganish, tahlil etish faoliyati nomli bitiruv malakaviy ishi ma’muriy hududning kriminogen vaziyatiga ta’sir etuvchi omillarni ilmiy va amaliy o‘rganishga bag‘ishlangan ish hisoblanadi. Profilaktika inspektorining ma’muriy hududdagi ijtimoiy va kriminogen vaziyatni o‘rganish va baholash bo‘yicha faoliyatiga oid kriminologik huquqiy ta’limotlar, fikrlar qarashlar va ularni takomillashtirishni taqoza etuvchi omillar mantiqiy ketma-ketliklarda hozirgi kun talablaridan kelib chiqqan holda ilmiy tahlil qilinadi, tavsiflaydi hamda uni nazariy ta minlash, takomillashtish borasida ilmiy xulosa, taklif va tavsiyalar beradi.