(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Qadimgi Yunon falsafasi, Qadimgi Yunoniston davrida miloddan avvalgi. U 6—5-asrlarda paydo boʻlgan va turli faylasuflar tomonidan ishlab chiqilgan turli tafakkur tizimlarini nazarda tutadi. Bu davrda Yunonistonda koʻplab muhim faylasuf va mutafakkirlar yetishib chiqdi va falsafiy tafakkurning asoslari yaratildi.