(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy ikki davlat munosabatlari haqida so'z yuritiladi, O'zbekiston va Xitoy. Ushbu maqolada asosiy e'tibor qaratilgan jihat ikki xalqning siyosiy munosabatlari, uning istiqbollari va hozirgi holati hamda ikki tomonlama munosabatlarning holati. Ushbu maqolada geosiyosiy bu holatda siyosiy munosabatlarni ushlab turadigan jihatlar haqida so’z yuritilgan. Shuningdek, muallif ikki davlatning ikki tomonlama munosabatlariga g'amxo'rlik qilgan yangi sohalar. Yakuniy qismda ba'zi maslahatlar berilgan va yoki ikki tomonlama munosabatlarni yaxshilash uchun xulosalar muallif tomonidan muhim sanalgan mamlakatlar.