(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatidagi tepaliklar tarixi, ularning geografik joylashuvi va o‘ziga xos xususiyatlari ilmiy asosda tahlil etilgan. Mazkur maqolada vohaning qadimgi davri makonlari, qishloqlar va shaharlarning shakllanish, rivojlanish jarayonlari, o’rta asrlar davrining moddiy madaniyat yodgorliklari va ularning o’rganilish tarixi bayon qilingan. Keyingi yillarda arxeologiya sohasida qo’lga kiritilgan yutuqlar to’liq aksini topgan. Shuningdek, voha tepaliklarini bunyod etilishidagi o’ziga xos jihatlari izchil yoritib berilgan hamda o’rganilmagan ko’plab tarixiy tepaliklar sirini ochishga yosh tadqiqotchilar diqqat-e’tibori jalb etiladi