(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
O'smirlar o'rtasidagi ijtimoiy muammolar zamonaviy texnologiyalar olamida yashaydigan jamiyatda odamlarning shakllanishiga katta ta'sir ko'rsatmoqda. Ijtimoiy muammolar ko'pincha tez sur'atlar bilan bog'liq ommaviy axborot vositalari anime hisoblanadi. Anime filmlar orqali yoshlar ongiga zo'ravonlik, jinsiy aloqa, fantaziya va xurofot elementlari o'smirlar ongiga zarar yetkazishi mumkin. Ko'plab anime tadqiqotlarida animening o'smirlarga salbiy va ijobiy oqibatlari tadqiq qilingan. Mazkur tadqiqotda anime filmlar orqali o‘smirlar orasida zo‘ravonlikning salbiy oqibatlarini keltirib chiqish holatlari tadqiq qilingan. Ushbu tezisda zo'ravonlikning har xil turlarini, kimlar ishtirok etishi ehtimoli ko'proq, shuningdek, ularning qanchalik keng tarqalganligi va ruhiy ta'siri o'rganilgan. Social problems among teenagers have a great influence on the formation of people in the society living in the world of modern technologies. Anime is a media that often deals with social issues at a fast pace. Through anime movies, elements of violence, sex, fantasy and superstition can harm the minds of teenagers. Many anime studies have investigated the negative and positive effects of anime on teenagers. In this study, cases of negative consequences of violence among teenagers were investigated through anime films. This thesis examines the different types of violence, who is most likely to be involved, and how prevalent and psychological it is.