(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim muassasasidagi bitiruvchi sinf o‘quvchilarining kasb tanlashidagi motivlar va ularning psixologik tavsifi bo‘yicha taklif va tavsiyalar keltirib o‘tilgan. Kasb tanlashda ota-onalarning aralashuvi hamda ularning farzand tarbiyasida yol qo‘yadigan kamchiliklarining korreksiyasi haqida ham fikr mulohazalar keltirib o‘tilgan.