(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Yosh o'qituvchilarning kredit-modul tizimiga didaktik moslashuv jarayoniga ta'sir etuvchi hal qiluvchi omillarni o'rganadi. Butun dunyo bo‘ylab oliy ta’lim muassasalari an’anaviy o‘qitish usullaridan yanada moslashuvchan kredit asosidagi tizimlarga o‘tayotgan bir paytda, yosh o‘qituvchilar duch kelayotgan muammolarni tushunish va ularning muvaffaqiyatli moslashuviga yordam beruvchi asosiy omillarni aniqlash zaruriyatga aylanadi. Izoh rivojlanayotgan ta'lim landshaftini o'rganadi va o'qitish va o'qitishning samarali natijalarini ta'minlash uchun didaktik moslashuvning ahamiyatini ta'kidlaydi. Unda yosh o‘qituvchilarning kredit-modul tizimiga muvaffaqiyatli integratsiyalashuviga yordam beruvchi omillar, jumladan, pedagogik tayyorgarlik, texnologik savodxonlik, ustozlik dasturlari va malaka oshirish imkoniyatlari muhokama qilinadi. Ushbu omillarni o'rganib chiqib, ushbu izoh yosh o'qituvchilarni kredit-modul tizimiga o'tishda qo'llab-quvvatlash va ularning umumiy o'qitish samaradorligini oshirish uchun zarur bo'lgan muhim komponentlar haqida tushuncha berishga qaratilgan. Ushbu maqola ularning moslashuvini osonlashtiradigan va umumiy ta'lim samaradorligini oshiradigan asosiy omillarni o'rganishga qaratilgan.