(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada mamlakatimizda mavjud bo`lgan cho`llar orasida o`ziga xos ahamiyatga ega bo`lgan, mamlakatimiz sanoatining asosiy qismi joylashgan Qizilqum cho`li xususida va uning o`rganilishi tarixi, arxealogik manbalarning mavjud ekanligi va ushbu hudduda aniqlangan qadimgi madaniyat qoldiqlarti haqida so`z boradi. Among the deserts in our country in this articleIt is about Kyzilkum desert, which is of special importance and where the main part of our country's industry is located, and about the history of its study, the existence of archaeological resources and the remains of ancient culture found in this area.