(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada bo'lajak shifokorlarning mantiqiy va ijodiy fikrlash va aqliy qobiliyatlarini rivojlantirish muammosi ko'rib chiqiladi va bu jarayonda pedagogikaning imkoniyatlari tahlil qilinadi. Muallif pedagogik darsning bir qismini taqdim etadi. Bu professional vaziyatlarda matnlar bilan ishlashda bo'lajak shifokorning mantiqiy va ijodiy fikrlash kooperativlarning kichik guruhida qanday va qanday rivojlanishini aniq ko'rsatib beradi. В данной статье рассматривается проблема развития логико-творческого мышления и ментальных сил будущих врачей и анализируются возможности педагогики в этом процессе. Автор представляет фрагмент педагогического занятия. Там хорошо видно, как развиваются логическое и творческое мышление будущего врача в небольшой группе кооперативов при работе с текстами в профессиональных ситуациях. This article discusses the problem of developing logical and creative thinking and mental powers of future doctors and analyzes the possibilities of pedagogy in this process. The author presents a fragment of a pedagogical lesson. It clearly shows how and how the logical and creative thinking of the future doctor develops in a small group of cooperatives when working with texts in professional situations