(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
So’nggi yillarda O’zbekiston Respublikasi bank tizimi jadal suratlar bilan rivojlanib kelmoqda. Jumladan, tijorat banklari kreditlash amaliyotlari hajmi shiddatli suratlarda o’sib bormoqda. Misol tariqasida, 2023-yilda tijorat banklari tomonidan ajratilgan kreditlar qoldig’i 20,8% ga o’sib 471,4 trln. so’mga yetgan bo’lsa jismoniy shaxslarga ajratilgan kreditlar qoldig’i mos davrda 47,2% ga o’sib 148,6 trln. so’mga yetdi