(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Makzur maqolada Bo‘lajak musiqa o‘qituvchilarida metodik kompetentlikni rivojlantirishning ustuvor tamoyillari tahlil qilingan. Maqolada shuningdek, kompetentlik tushunchasiga berilgan mualliflarning qarashlari xorijiy va milliy miqyosida tahlil qilingan. Musiqa o‘qituvchisining kasbiy kompetentligi haqida fikr-mulohazalar bayon etilgan. В данной статье понятие компетентности анализируется педагогически, психологически и методически. Также в статье анализируются взгляды авторов на понятие компетентности в зарубежном и национальном масштабе. Представлены мнения о профессиональной компетентности учителя музыки. In this article, the concept of competence is analyzed pedagogically, psychologically, and methodically. The article also analyzes the views of the authors on the concept of competence on a foreign and national scale. Opinions about the professional competence of the music teacher are presented.