(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Sabaqtı shólkemlestiriw, onı házirgi zaman pedagogikalıq texnologiyasına muwapıq jetilistiriw áhmiyetli metodikalıq wazıypalar qatarına kiredi. Qaraqalpaq tilin oqıtıw arqalı jas áwladqa beriletuǵın ruwxıylıq, ulıwma insanıylıq, ádep-ikramlılıq, estetikalıq tárbiyanı jáne de kúsheytiw zárúr. Qaraqalpaq tilin oqıtıwda pán baǵdarlamasında berilgen materiallardıń izbe-izligi, materiallardıń mazmunın úyretiw arqalı, oqıwshılardıń erkin hám dóretiwshilik penen pikirlew qábiletin, bilim hám kónlikpelerin rawajlandırıw, kórkem tekstke bolǵan qızıǵıwshılıǵın arttırıw kerek.