(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
2022-2026 yillarga moʻljallangan Yangi Oʻzbekistonning taraqqiyot strategiyasining muhim maqsadlaridan biri sifatida tadbirkorlik faoliyatini tashkil qilish va doimiy daromad manbalarini shakllantirish uchun sharoitlar yaratish, xususiy sektorning yalpi ichki mahsulotdagi ulushini 80 foizga va eksportdagi ulushini 60 foizga yetkazish belgilangan. Bu maqsadga erishishda kichik biznes subyektlari faoliyatida marketing xizmatini tashkil etish muammolari yoritilgan. Одной из важных целей стратегии развития Нового Узбекистана на 2022-2026 годы является создание условий для организатции предпринимательской деятельности и формирования постоянных источников дохода, увеличения доли частного сектора в валовом внутреннем продукте, до 80% и доля экспорта до 60%. Для достижения поставленной цели выделены проблемы организации маркетинговой службы в деятельности субектов малого предпринимательства.