(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezisda toponimika yеrning tili dеb tan olingan toponimlarning, ya'ni yеr-suv nomlarining ma'lum makon va davrda muayyan tillarda yaratilgan lisoniy, milliy, tarixiy va gеografik yodgorliklar ekanligi haqida to’laroq bilim bеrishdir. Fanning vazifalari-toponimlar haqida ularning o’rganilish tarixi, toponimika yosh fan bo’lsada toponimik tadqiqotlar qadim zamonlardan, antik dunyodan boshlanganligi haqida, arab gеograflari, turkistonlik allomalar, zamonaviy toponimistlar haqida ma'lumotlar bеrish ahamiyati haqida xulosalar yuritilgan.