(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Бугунги кунда иқтисодий ислоҳотларни янада чуқурлаштириш ҳамда банк тизимини либераллаштириш шароитида кредит операциялари муҳим ўрин эгаллайди. Тижорат банклари кредит операциялари банк даромадларини шакллантирувчи асосий фаолият бўлганлиги сабабли кредит портфелининг сифат даражаси барқарорлигини таъминлаш, кредит портфелини шакллантириш ва бошқариш бугунги кунда банкларнинг асосий вазифаларидан бири ҳисобланади.