(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Халқаро кредитлар, асосан, кредит линиялари очиш йўли билан Ўзбекистон Республикасида фаолият юритаётган кичик бизнес субъектларининг инвестициявий харажатлари молиялаштирилмоқда. Битта кредит шартномаси доирасида хорижий валютада бир нечта кредит олиш мумкинлиги халқаро кредитларни жалб этишнинг муҳим афзалликлардан бири ҳисобланади.