(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Májbúriy bilimlendiriw sistemasındaǵı ádebiy bilim beriwdiń tiykarı ilimiy maqsetlerdi hám ingliz tilinde berilgen atlıq sózlerdi shınıǵıwlar arqalı jaslardı ádep-ikramlılıqqa tárbiyalaw baǵdarı kózde tutıladı. Sonlıqtan oqıwshılardıń jas hám psixologiyalıq ózgesheliklerin esapqa alıp, akademiyalıq liceylerdiń qaraqalpaq toparlarına nemis tilinde atlıq sózlerdi oqıtıw arqalı olardıń qálbinde watanǵa súyiwshilik, milliylik, ádep-ikramlılıq usaǵan eń jaqsı pazıyletlerdi qáliplestirip, oqıwshılarǵa kórkem tekst hám onıń poetikalıq ózgesheliklerin úyretiw arqalı olarda sın kóz qaras penen pikirley alıw kónlikpelerin hám uqıplılıqtı payda etiw kerek. Oqıwshılarda erkin pikirley alıw, dóretiwshilik qábiletiniń payda bolıwı hám rawajlanıwı ushın imkaniyat jaratıw, olardı hárqanday ruwxıy jaqtan salamat hám kúshli sawatlılıqtı payda etiw, oqıwshılardıń insanıylıq ideyaların jetilistiriw bolıp tabıladı.