(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Dunyoning barcha ilmiy tadqiqot markazlarida shaxsning shakllanishi va barqaror rivojlanish qonuniyatlari va ularning mexanizmlari, psixologik yondashuvlar negizida, shaxsning jismoniy, psixologik jihatdan kamolatga erishgan, biologik va ijtimoiy shartlangan xislatlar egasi, o‘z imkoniyatlarini ro‘yobga chiqaruvchi, bilishga intiluvchi, faoliyat, xulq, muomala sub’ekti sifatida insonlarning psixologik barqarorligiga qaratilgan tadqiqotlar olib borilmoqda. Shaxsning psixologik barqarorligi va uni himoya qilish muammosi hamisha insoniyat oldida turgan eng dolzarb muammolardan biri bo‘lib kelgan.