(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy Rus romanida ertakning janr o‘zgarishi tahlil qilinadi. Asr boshidagi Rus romani uchun juda dolzarb bo‘lgan ertak janrining o‘tmishdagi shakliga havola. Bu, birinchi navbatda, madaniy e’tiqodning mavjudligi bilan bog‘liq, chunki zamonaviy sharoitda semantik chegaralar mualliflarning ushbu janrni o‘zgartirishga doimiy qiziqishining muhim omiliga aylanadi. Zamonaviy rossiyalik yozuvchilarning ertak janriga murojaat qilishlari va hozirgi adabiyotga moslashishlari Rus adabiyotida zamonaviy voqelik muammolarini umumlashtirish va tushunish uchun foydalanish an’analari bilan ham belgilanadi.