(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy Amerika romanida ertakning janr o‘zgarishi tahlil qilinadi. Asr boshidagi Amerika romani uchun juda dolzarb bo‘lgan ertak janrining o‘tmishdagi shakliga havola. Bu, birinchi navbatda, madaniy e’tiqodning mavjudligi bilan bog‘liq, chunkizamonaviy sharoitda semantik chegaralar mualliflarning ushbu janrni o‘zgartirishga doimiy qiziqishining muhim omiliga aylanadi. Zamonaviy amerikalik yozuvchilarning ertak janriga murojaat qilishlari va hozirgi adabiyotga moslashishlari Amerika adabiyotida zamonaviy voqelik muammolarini umumlashtirish va tushunish uchun foydalanish an’analari bilan ham belgilanadi.