(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Falsafiy nuqtai-nazardan qaraganda, ijtimoiy institutlar odamlarning birgalikdagi faoliyatini tashkil etishning tarixan shakllangan, barqaror shakllari sifatida qaraladi; tor ma’noda jamiyat, ijtimoiy guruhlar va shaxslarning asosiy ehtiyojlarini qondirishga qaratilgan ijtimoiy munosabatlar va meyorlarning uyushgan tizimidir