(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Fitratning hayoti va ilmiy faoliyati, mamlakat ozodligi yoʻlida olib borgan saʼy- harakatlari haqida toʻxtalib oʻtilgan. Fitratning "Munozara" asari hamda "Oila" asari muhokamasi ham oʻrin. This article focuses on the life and scientific activity of Fitrat, his efforts for the freedom of the country. The discussion of Fitrat's work "Munozara" and "Family" also took place. Данная статья посвящена жизни и научной деятельности Фитрата, его усилиям по освобождению страны. Также состоялось обсуждение произведений Фитрата «Мунозара» и «Семья».