(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada transfert baholardan foydalanish, operatsion segmentlar bo‘yicha moliyaviy va boshqaruv hisobotlarini taqdim etish» lozimligi belgilab qo‘yilgan. Tadqiqotlarning ko‘rsatishicha, «Buyuk Britaniya va AQSh kompaniyalari o‘rtasida AQSh Federal soliq xizmati (IRS) tomonidan savdo bitimlari jarayonida transfert bahoni shakllantirishda royalti va boshqa xarajatlarni noqonuniy taqsimlash natijasida olingan 3,4 mlrd. dollarlik daromadni Angliyada joylashgan Bosh korxonaga qaytarilganligi» masalaning jiddiy va muhimligidan dalolat beradi.