(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada, investitsiya siyosati va iqtisodiy modernizatsiya jarayonlarining o'zaro aloqalari, shuningdek, ularning milliy iqtisodiyot rivojiga ta'siri o’rganilgan. Bundan tashqari maqola, investitsiyalarning iqtisodiy o'sishga, ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga va raqobatbardoshlikni yaxshilashga bo'lgan roli orqali iqtisodiy modernizatsiyalashning zaruriy mexanizmlari amaliy tahlil qilingan. Аннотация. В данной статье изучены взаимосвязи инвестиционной политики и процессов экономической модернизации, а также их влияние на развитие национальной экономики. Кроме того, в статье практически проанализированы необходимые механизмы экономической модернизации через роль инвестиций в экономическом росте, повышении эффективности производства и повышении конкурентоспособности. Annotation. This article examines the relationship between investment policy and economic modernization processes, as well as their impact on the development of the national economy. In addition, the article provides a practical analysis of the necessary mechanisms for economic modernization through the role of investments in economic growth, increasing production efficiency, and improving competitiveness.