(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tezisda emotsional ekspressivlik xususiyatlari to‘g‘risida olimlarning qarashlari, emotsional-ekspressivlik lingvopoetik vositalari, emotsional hissiylik, ekspressivlik, uslubiylik, baho munosabat xususiyatlari, his tuyg‘ularini o‘rganish obekti hamda emotsional ekspressivlikni ifodalovchi frazeologik birliklari haqida ma’lu Aннотация. В данной диссертации представлены сведения о взглядах ученых на особенности эмоциональной выразительности, лингвопоэтические средства эмоциональной выразительности, эмоциональную чувствительность, экспрессивность, методичность, особенности оценки и отношения, объект изучения чувств, а также фразеологизмы, выражающие эмоциональную выразительность.mot berilgan. Annotation. This thesis provides information on the views of scientists on the characteristics of emotional expressiveness, linguopoetic tools of emotional expressiveness, emotional feeling, expressiveness, methodicality, characteristics of evaluative attitude, the object of studying feelings, and phraseological units expressing emotional expressiveness.