(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada bugungi kunning texnologik inqilobi va uning asosiy yo'nalishlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt, kvant hisoblash, metavers, blokcheyn va yashil texnologiyalar kabi zamonaviy tendensiyalar tafsilotlari yoritilib, ularning inson hayotidagi ahamiyati va ta’siri ko‘rsatib beriladi. Maqolada har bir yo‘nalish bo‘yicha misollar keltirilib, texnologiyalarning rivoji hayot yo‘lida samarali qo‘llash zaruriyatini ta’kidlaydi.sifatini yaxshilash, yangi imkoniyatlarni taqdim etish va kelajakni shakllantirishda tutgan o‘rni muhokama qilingan. Shu bilan birga, texnologik taraqqiyotning ijtimoiy mas’uliyat va xavfsizlikka bo‘lgan ta’siri ham qamrab olingan. Maqola texnologiyalarni jamiyat manfaatlari