(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Hozirgi kunda inson xayotida MBda kеrakli axborotlarni saqlash va undan oqilonafoydalanish juda muxim rol o’ynaydi. Sababi jamiyat taraqqiyotining qaysijabxasiga nazar solmaylik o`zimizga kеrakli ma'lumotlarni olish uchun albatta,MBga murojaat qilishga majbur bo’lamiz. Demak,malumotlar bazasini tashkilqilish axborot almashuv texnologiyasining eng dolzarb hal qilinadiganmuammolaridan biriga aylanib borayotgani davr taqozasidir.