(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada viloyatning tashqi savdo aylanmasi hamda eksport va import ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. Xalqaro miqyosda viloyatning o‘rni, ishlab chiqarishni kengaytirish samaradorligini oshishi kabi omillar yoritib berilgan.