(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada yuz va jag‘ sohasidagi sezgi nervlarining fiziologik va patologik jihatlari yoritilgan. Trigeminal nerv va uning tarmoqlarining anatomiyasi va funksional ahamiyati batafsil bayon qilinib, ularning nerv tizimidagi roli tushuntirilgan. Shuningdek, trigeminal nevralgiya, temporomandibular bo‘g‘im disfunksiyasi, postgerpetik nevralgiya kabi patologik holatlar, ularning sabablari, belgilari va davolash usullari ko‘rib chiqilgan. Ushbu tadqiqot yuz va jag‘ sohasidagi sezgi nervlari bilan bog‘liq kasalliklarni aniqlash va ularni samarali davolash uchun muhim ilmiy asos yaratadi.