(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ip ishlab chiqarishda cho‘zish jarayoni sifat va unumdorlikni belgilovchi asosiy bosqichlardan biri hisoblanadi. Ushbu jarayonda ishlatiladigan cho‘zish asbobining dizayni va texnologik parametrlarini to‘g‘ri tanlash mahsulot sifati va ishlab chiqarish samaradorligiga bevosita ta’sir qiladi.