(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Paxta yig‘im-terimidan keyin uning namlik darajasini o‘lchash texnologikjarayonning muhim qismi hisoblanadi. Namlik darajasi paxtani saqlash, tashish vaqayta ishlash jarayonlariga katta ta'sir ko'rsatadi. Paxtaning namligini aniqlashuchun bir qator usullar mavjud bo‘lib, ulardan dielektrik usul samaradorlik vaaniqlik jihatidan eng ko‘p qo‘llaniladi. Ushbu maqolada dielektrik usul orqalipaxta namligini aniqlash jarayoni va matematik modellashtirish usuli ko'ribchiqiladi.