(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Axborot-kommunikatsion texnologiyalar (AKT) zamonaviy jamiyatda fundamental o‘zgarishlarni amalga oshirmoqda. Axborot-kommunikatsion texnologiyalar zamonaviy hayotning ajralmas qismiga aylangan. Texnologiyalar inson hayotining turli jabhalarida yangi imkoniyatlar yaratib, iqtisodiy o‘sish va ijtimoiy rivojlanishni jadallashtirmoqda. Shu bilan birga, AKTning tezkor rivoji turli muammolarni ham keltirib chiqarmoqda