(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Nikoh mustahkamligi oilaviy barqarorlikning asosiy omillaridan biri bo'lib, uning ta'minlanishi jamiyatning rivojlanishi va farovonligi uchun muhimdir. Nikohni mustahkamlashning ma’naviy-ma’rifiy va psixologik imkoniyatlari, oilaviy munosabatlarning barqarorligini oshirishga xizmat qilishi mumkin. Bunday imkoniyatlar asosan har ikki tomonning o'zaro anglashuvi, hurmat, sevgi, murosa va qat'iyati bilan bog'liqdir.