(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ijtimoiy tadbirkorlik soʻnggi yillarda dunyo iqtisodiyotining ajralmas qismiga aylangan boʻlib, uning maqsadi faqat iqtisodiy foyda olish bilan cheklanib qolmay, balki ijtimoiy muammolarni hal qilishga qaratilgan. Ushbu turdagi tadbirkorlikni rivojlantirish davlatlar uchun strategik ahamiyatga ega, chunki u nafaqat yangi ish oʻrinlari yaratadi, balki jamiyatdagi zaif qatlamlarni qoʻllab-quvvatlash, ekologik muammolarni hal qilish va boshqa koʻplab sohalarda ijobiy taʼsir koʻrsatadi. Ijtimoiy tadbirkorlik subyektlarini soliqqa tortish masalasi esa bu sohani rivojlantirishning muhim omili hisoblanadi. Jahon tajribasi shuni koʻrsatadiki, samarali soliq siyosati va yengilliklar orqali ijtimoiy tadbirkorlikning iqtisodiyotga qoʻshayotgan hissasini sezilarli darajada oshirish mumkin.