(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezisda Jismoniy shaxslarning daromadlarining soliqqa tortilishi davlat byudjetining asosiy daromad manbalaridan biri hisoblanadi. Ushbu jarayon iqtisodiyotning barqaror rivojlanishiga, ijtimoiy adolatni ta'minlashga va davlatning iqtisodiy siyosatini amalga oshirishga xizmat qiladi. Ushbu tezisda jismoniy shaxslarning daromadlarining soliqqa tortish tartibi, huquqiy asoslar va amaliy muammolar tahlil qilinadi.