(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezisda iqtisodiyotni samarali boshqarish nafaqat davlatning iqtisodiy barqarorligini, balki jamiyatning rivojlanishini ta’minlashda qo’shilgan qiymat solig’i muhim rol o'ynashi bayon etilgan.Shu maqsadda turli soliq tizimlari joriy etilib, ulardan biri bo'lib, Qo‘shilgan qiymat solig‘i (QQS) mamlakat iqtisodiyoti uchun ahamiyatli vosita hisoblanadi. QQS ishlab chiqaruvchilar va iste’molchilar o‘rtasidagi o‘zaro aloqalarni tartibga soluvchi, iqtisodiyotni rag‘batlantiruvchi va davlat byudjetini to‘ldiruvchi muhim mexanizm sifatida faoliyat yuritadi. Ushbu tezisda QQSning iqtisodiyotda samarali boshqaruvga ta’siri, uning iqtisodiy o‘sish, raqobatbardoshlik, investitsiyalar, ijtimoiy adolat va boshqa iqtisodiy omillar bilan qanday bog‘liq ekanligi batafsil ko‘rib chiqiladi.