(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Davlat Konstitutsiyasi uning asosiy huquqiy asosi bo‘lib xizmat qiladi, u boshqaruv tamoyillarini, fuqarolarning huquqlarini, davlat vauning xalqi o‘rtasidagi munosabatlarini belgilaydi. O‘zining tarixiy sharoitidan chiqqan va mustahkam demokratik asos yaratishga intilayotgan O‘zbekiston Respublikasi uchun konstitutsiya loyihasini ishlab chiqish jarayoniga xalqaro normalarning kiritilishi muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi loyihasini ishlab chiqishda e’tiborga olinishi zarurbo‘lgan muhim omillar xususida so‘z boradi