(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Oʻrta Osiyo tuproqlari va ularning geografik tarqalishi haqida soʻz boradi. Bundan tashqari Oʻrta Osiyoda tuproqlarning tekislikda zonallik va togʻli oʻlkalarda balandlik mintaqalari qonuniyatiga boʻysungan holda tarqalganligi tahlil qilinadi