(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada tabiiy geografik rayonlashtirish mohiyati, metodlari va taksonomik birliklar haqida soʻz boradi. Bundan tashqari tabiiy geografik rayonlashtirishda aniqlangan tabiiy hududiy komplekslarni maʼlum bir tartib bilan xaritada aks ettirish va tavsiflab berishda taksonomik birliklar sxemasidan foydalanilishi misollar bilan,batafsil tahlil qilinadi