(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
O‘simliklar gen muxandisligi genni tanlash va uni klonlash genni kiritish va uning retsipient o‘simlik genomi dagi ekspressi yasi,transformant hujayralar regeneratsiyasi va transgen o‘simliklarni tanlash, rekombinant DNKlar texnologiyasi prokariot, shuningdek eukariot kelib chiqishga ega genlarni ajratish, bu gen (yoki bir necha genlar) retsipient o‘simlik xromosomasiga ko‘chiribo‘tkazish va uning ekspressiyasini ta’minlashga sharoit yaratadi. Bu texnologiyani qo‘llash izlanishni birmuncha aniq maqsadli qiladi va genetik apparat bilan manipulyasiya qilish imkoniyatlarini kengaytiradi