(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola O'zbekistonda safari turizmining rivojlanishiga bag'ishlangan. Maqolada ushbu turizm turining asosiy jihatlari, jumladan, ekologik barqarorlik, mahalliy aholini jalb qilish va tabiatni saqlash imkoniyatlari ko'rib chiqiladi. Yaqin oradagi safari turizmi tendentsiyalari va imkoniyatlari haqida ma'lumotlar taqdim etilgan, shuningdek, sayohatchilar va mahalliy aholi o'rtasida ekologik savodxonlikni oshirishning ahamiyati ta'kidlangan. Maqolaning maqsadi O'zbekistonda mahalliy amaliyotlar va resurslardanfoydalangan holda barqaror safari turizmini rivojlantirish imkoniyatlarini aniqlashdir