(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Davlat boshqaruvi organlarining bolalar huquqlarini himoya qilishdagi roli va vakolatlari tahlil qilinadi. Bolalar huquqlarini himoya qilish xalqaro va milliy huquqiy me’yorlarga asoslanib amalga oshiriladigan muhim yo’nalishlardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada bolalar huquqlarini himoya qilishning huquqiy asosi, davlat boshqaruvi organlarining vazifalari, bolalar huquqlarini himoya qilish tizimidagi asosiy yo’nalishlar, amaliyot va muammolar ko’rib chiqiladi