(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
talabalarning lingvistik kompetensiyasini rivojlantirishda virtual reallik (VR) va augmented reallik (AR) texnologiyalarining integratsiyasining ahamiyatini o'rganadi. Zamonaviy ta'lim jarayonida VR va AR texnologiyalari interaktiv va immersiv o'qitish muhitini yaratishda muhim rol o'ynaydi, bu esa talabalarni til o'rganishga yanada qiziqtiradi va motivatsiyasini oshiradi. VR va AR texnologiyalarining kelajakda ta'lim sohasida qanday rivojlanishi mumkinligi haqida fikrlar bilan yakunlanadi. Bu yondashuvlar nafaqat til o'rganishni qiziqarli va samarali qiladi, balki talabalar uchun amaliy ko'nikmalarni ham rivojlantiradi.