(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqolada Respublikamizda yer tuzish bilan bog‘liq loyiha qidiruv ishlarining hajmi keskin oshishi va suv resurslaridan samarali foydalanishdagi mavjud muammolar, toza ichimlik suvi yetishmovchiligi muammosi va ulardan oqilona foydalanish, ularni asrab avaylash, suv tejovchi texnologiyalar, daryolar va yer osti suvlaridan foylanishni optimallashtirish bo‘yicha o‘rganishlar bayon etilgan.