(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Maqolada xo‘jalik yurituvchi sub’ektlar faoliyatidagi debitor qarzlarini aylanishi tahlilini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Bu borada debitor qarzlarini aylanish soni hamda davrini aniqlash usullariga oid ahamiyatli takliflar bildirilgan. Takomillashgan usullarni qo‘llanilishi esa tahlil natijalarining aniqligini yanada oshiradi.