(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Бу мақола Алоуддин Бухорийнинг ҳаёти ва илм таратиш борасида амалга оширган сафарларини ўрганишга бағишланган. Ушбу сафарлар икки асосий турга бўлинади: илм талабида қилган сафарлари ва олинган илмини тарқатиш мақсадида амалга оширган сафарлари. Мақолада, Бухорийнинг фиқҳ, усул, мантиқ ва араб тили каби соҳалардаги мутахассислиги, илмий сафарлари ва ёзган асарлари ҳамда уларнинг аҳамияти тўғрисидаги маълумотлар муҳокама қилинган. Алоуддин Бухорий нафақат замонасининг етук олимларидан бири, балки ўз асарлари билан илмни таратишга катта ҳисса қўшган ўлик олим сифатида танилган.