(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Tadqiqotlar shuni ko'rsatdiki, biologik neyronlarning o'zaro ta'siri neyronlar o'rtasida signallarni uzatuvchi neyrotransmitterlarga asoslanadi va bir neyron turli ro’l o'ynaydigan turli neyrotransmitterlarni chiqarish orqali boshqa neyronga ma'lumot yuboradi. Ushbu biologik yondashuv asosida ikkita neyron o'rtasidagi bog'lanish og'irliklari miqdorini oshirish yo'li bilan, ya'ni biologik nuqtai nazardan har bir ulanish o'rtasida bir nechta bog'lanishlar mavjud degan taxminga asoslanib, neyron tarmoqlarning yangi modeli taklif etiladi.